Onderhoud duikmateriaal

Onderhoud ademautomaat

Onderhoud van je duikmateriaal is belangrijk. Duiken is een sport waarbij je 100% dient te kunnen vertrouwen op je materiaal. Om de goede werking van duikmateriaal te kunnen garanderen is het van belang dat er regelmatig onderhoud op uitgevoerd wordt. De meeste fabrikanten van duikmateriaal schrijven een termijn voor periodiek onderhoud voor: om de 100 duikuren of éénmaal per jaar, welke van beide het eerst van toepassing is.

Duikmateriaal valt onder de strengste CE keuring voordat het op de markt gebracht mag worden. Het mag enkel geserviced worden door via de fabrikant geauthoriseerde vakmensen. Deze vaklieden gaan periodiek op herhalingscursus bij hun fabrikant om hun onderhoudspapieren geldig te houden.

Onderhoud uitgevoerd door niet gecertificeerde mensen kan leiden tot gevaarlijke omstandigheden omdat deze vaak goedbedoelende sleutelaars niet op de hoogte zijn van de laatste wijzigingen en updates voor de diverse duikartikelen. In dat geval vervalt de productgarantie en de productaansprakelijkheid van de fabrikant. Zaak is dus om een servicecentrum te vinden die de juiste certificeringen up-to-date daartoe in handen heeft.

Safe Diving is gecertificeerd en geauthoriseerd om onderhoud te plegen op de volgende merken:

Mares, Sporasub, Scubapro, Uwatec, Aqualung, Seaquest, Suunto en Cressi-Sub. Ook voor batterijwissels kun je bij ons terecht als erkend Citizen service centrum.

werkwijze scubaonderhoud

  • Goed advies, wij duiken ook
  • Premium dealer van alle grote duikmerken
  • De juiste keuze door diverse filter opties